Accounting & Bookkeeping Services

Kami mempunyai sekumpulan Akauntan Bertauliah yang cekap dan berkebolehan dalam menyediakan perkhidmatan simpan kira dan perakaunan untuk menguruskan akaun perniagaan syarikat anda. Kami mempunyai kepakaran dalam penyelesaian perakaunan kewangan dan pengurusan untuk memenuhi keperluan anda secara profesional dalam menasihati dan menyediakan penyata kewangan syarikat untuk digunakan oleh pengurusan atasan anda serta untuk tujuan audit dan cukai syarikat.

Tiada bayaran dikenakan untuk mendapatkan perundingan profesional kami yang berkaitan dengan akaun syarikat anda dan untuk mendapatkan sebut harga perkhidmatan kami. Yuran perkhidmatan perakaunan hanya akan dikenakan setelah anda bersetuju untuk melantik kami sebagai akauntan profesional dalam menyediakan penyata kewangan syarikat anda.

Yuran Perkhidmatan Perakaunan kami tidak mengambil kira sama ada perniagaan anda berada di bawah pendaftar perniagaan (milik tunggal atau perkongsian- ROB) atau pendaftar syarikat (syarikat berhad persendirian- ROC). Ia bergantung terutamanya pada jumlah perolehan perniagaan anda atau pendapatan syarikat (jualan), jumlah transaksi perniagaan anda, jumlah aset syarikat, dll. Sudah tentu, yuran perkhidmatan perakaunan kami adalah sangat kompetitif dan boleh dirunding.

Kami menyediakan perkhidmatan perakaunan untuk memenuhi keperluan pemilik tunggal, perkongsian, syarikat dan koperasi.

Terdapat empat (4) jenis perkhidmatan perakaunan yang kami sediakan:

Penyediaan Akaun Pengurusan Bulanan:

Kakitangan Perakaunan kami akan mengemas kini dan menyiarkan dokumen kewangan perniagaan anda ke dalam Sistem Perakaunan kami setiap bulan untuk menjana Penyata Kewangan bulanan untuk semakan dan analisis anda bagi membolehkan anda mengambil keputusan perniagaan yang bijak dengan segera. Yuran Perkhidmatan Perakaunan kami adalah antara RM400 hingga RM800 sebulan bergantung kepada jumlah urus niaga perniagaan anda dan faktor lain yang berkaitan seperti yang dinyatakan sebelum ini.


Penyediaan Akaun Pengurusan Suku Tahun:

Dokumen kewangan perniagaan anda akan dikemas kini dan diposkan ke dalam Sistem Perakaunan kami setiap suku tahun untuk menghasilkan Penyata Kewangan Suku Tahun. Kemudian anda boleh menyemak dan menganalisisnya untuk membolehkan anda mengambil keputusan perniagaan yang sesuai untuk melaksanakannya secepat mungkin. Yuran Perkhidmatan Perakaunan kami adalah antara RM900 hingga RM2,400 untuk setiap suku tahun.

Penyediaan Akaun Pengurusan Separuh Tahun:

Dokumen kewangan perniagaan anda akan dikemas kini dan diposkan ke dalam Sistem Perakaunan kami setiap enam (6) bulan. Kemudian sistem tersebut akan menjana Penyata Kewangan Separuh Tahun untuk semakan dan analisis anda bagi membolehkan pengurusan anda mengambil tindakan perniagaan yang sesuai untuk melaksanakannya secepat mungkin. Yuran Perkhidmatan Perakaunan Separuh Tahun kami adalah antara RM1,200 hingga RM4,800.


Penyediaan Akaun Pengurusan Tahunan:

Dokumen kewangan perniagaan anda akan dikemas kini dan diposkan ke dalam Sistem Perakaunan kami hanya sekali setahun selepas tahun kewangan syarikat anda berakhir. Oleh itu, anda hanya akan mempunyai Penyata Kewangan Tahunan untuk semakan anda dan menganalisis prestasi perniagaan anda untuk tahun kewangan sebelumnya. Terdapat sedikit kelemahan kerana pihak pengurusan perlu menunggu masa untuk berdiam diri untuk mengambil keputusan perniagaan baharu serta-merta untuk melaksanakannya. Yuran Perkhidmatan Perakaunan Tahunan kami adalah antara RM1,800 hingga RM6,000.

Sila hubungi kami sekarang untuk mendapatkan khidmat nasihat secara percuma: 03 - 4106 6139.

Related Articles

Set Up A New Sdn Bhd Company

About Us

Frequently Asked Questions

Incorporation Package Fees

Holistic Package Sdn Bhd
RM 1500 Limited Period
Pakej Lengkap. Tiada Kos Tersembunyi. Tidak Termasuk Yuran Setiausaha Syarikat Tahun Pertama.
Standard Package Sdn Bhd
RM 2200 All Seasons
Pakej Lengkap. Tiada Kos Tersembunyi. Tidak Termasuk Yuran Setiausaha Syarikat Tahun Pertama.
Standard Package Berhad
RM 3750 All Seasons
Pakej Lengkap. Tiada Kos Tersembunyi. Tidak Termasuk Yuran Setiausaha Syarikat Tahun Pertama.

Why Us?

  • Sentiasa mendengar dan memahami keperluan anda demi untuk mencapai impian dan matlamat anda.
  • Perkhidmatan yang profesional, cekap dan boleh dipercayai.
  • Kami adalah salah satu daripada hanya beberapa firma yang mengguna pakai aplikasi perisian komputer yang khusus dalam mengendalikan bidang kerja kesetiausahaan korporat dan perkhidmatan pengiraan cukai kami.
  • Kami menyediakan bilik persidangan yang kondusif untuk mengadakan mesyuarat syarikat anda pada bila-bila masa dengan bayaran yang sangat minima.
  • Bayaran perkhidmatan kami untuk menubuhkan sebuah syarikat sdn bhd adalah antara yang terendah di Malaysia
  • Khidmat perundingan bila-bila masa dan sebutharga percuma.

Our Location

SEJAHTERA CORPORATE SERVICES SDN. BHD.

2746A Jalan Changkat Permata,

Taman permata, Hulu Kelang,

53300 Kuala Lumpur.

03 - 4106 6139 (3 Lines) 

013 - 2086 139  

 

 

Visitors Analysis

Malaysia 55.5% Malaysia
United States 36.2% United States
China 2.7% China

Total:

46

Countries
003547
Today: 2
Yesterday: 14
This Week: 50
Last Week: 91
This Month: 225
Last Month: 293
Total: 3,547